dissabte, 26 de maig del 2007

Treballarem perquè no ens manipulin més la nostra identitat

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BXA) exigeix la dimissió d´Enrique Múgica (Defensor del Pueblo) que ahir va cedir la seva seu madrilenya al partit lerrouxista Ciutadans-Partido de la Ciudadania perquè aquests presentessin un recurs d´inconstitucionalitat contra l´Estatut d´Andalusia. Fa poc temps el mateix Múgica va presentar (sens els Ciudadanos) un recurs contra l´Estatut català, perquè ell creu que no està prou retallat (li falta més ribot del Guerra).

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) no estem d´acord amb aquest estatutet retallat, però encara estem menys d´acord que una persona tant anticatalana, antiandalusa i molt nacionalista espanyola segueixi presidint aquesta institució que el PSOE preten presentar-nos com moderna i plural (el Defensor del Pueblo).

El Sr. Múgica hauria de dimitir i deixar d'utilitzar aquesta institució, el més lògic és que es doni d´alta dels Ciudadanos i treballi amb altres socialistes espanyolistes com la Sra. Rosa Díez o el Sr. Rodríguez Ibarra.

BxA condemnem els fets de Terrassa. Les CUP van acusar a membres dels Ciudadanos perquè un vehicle d´aquest partit va intentar atropellar a 3 militants de les CUP que participaven en una bicicletada a favor de la sostenibilitat. El nostre suport als membres de les CUP. Caldria que els demés partits polítics fessin el mateix, en cas contrari ens trobarem amb que els partits oficials només s´omplen la boca de condemnes contra uns desconeguts que han fet pintades a la casa d´un dirigent ciudadano i fan l´orni quan és aquest partit l´agressor.

Finalment BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ ( BxA) destapa la hipocresia dels Ciutadans - Partido de la Ciudadania. Aquests personatges ahir van fer una proposta de canviar el nom del carrer Sabino Arana de Barcelona, per racista, segons ells.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) els recordarem que a la ciutat de Barcelona encara s´han de canviar altres noms de carrers abans:

CARRER TERÇ MARE DE DÉU DE MONTSERRAT, situat al sud del barri de Sant Andreu i enllçant amb el terme municipal de Sant Adrià del Besòs. Aquest carrer fa referència al terç fundat el 1937, format per catalans que havien marxat de la zona republicana i que es va distingir per la defensa de Codo (a Belchite) contra les tropes republicanes i també es va distingir en la Batalla de l´Ebre al costat de les tropes feixistes (enquadrats en la 74 ª Divisió franquista). Ens sobta que hi hagi encara el nom de carrer d´un terç franquista, mentre no hi ha cap nom de les columnes Macià-Companys, Durruti o de les Brigades Internacionals (per posar exemples diferents). Ja que volen treure signes feixistes, BxA proposa que comencin pels seus.

PLAÇA PIUS XII, aquesta plaça està a l´Avinguda Diagonal, tot just al costat del carrer Sabino Arana que ells volen treure (ens sembla molt estrany que no l´hagin vist). Pius XII va ser Papa entre 1939 i 1958 i no va condemnar mai les persecucions racistes ni feixistes que es van donar durant la Segona Guerra Mundial, mentre ell era Papa, però li va faltar temps per condemnar el comunisme quan es va acabar la guerra, va dir allò tan conegut de condemno tota col.laboració dels cristians amb el comunisme. Una pel.lícula fa pocs anys, fins i tot, es va fer ressò de la seva manca de condemna davant del nazisme i del feixisme imperants a l´Europa dels anys 1939-1945.

CARRER AVIADOR FRANCO. Aquest carrer (situat a la Zona Franca) es va dedicar al germà del Dictador, també nascut a El Ferrol l´any 1896. Va ser aviador i polític, no va ser un feixista convençut com el seu germà, però cal recordar que es va unir al alzamiento el mateix 18 de juliol de 1936 i va actuar com pilot militar de bombardeigs (i també bombardejaven pobles i ciutats catalanes) fins que va morir en un accident aeri.

CARRER RAMIRO DE MAEZTU. Aquest carrer situat entre la Travessera de Dalt i la Carretera del Carmel, està dedicat a un teoritzador i polític que va evolucionar cap a teories dretanes i va publicar un llibre referent de l´espanyolisme carca, titutal Defensa de la Hispanidad, el 1934.

Si els Ciudadanos españoles volen més idees els podem apuntar la substitució d'aquests carrers que BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BXA) els llistem a continuació:

CARRER PIZARRO, carrer situat a la Barceloneta, que destaca la figura d´un conqueridor , va ocupar i va saquejar el Perú i va encapçalar fortes repressions contra els nadius, una vegada ocupats.

CARRER HERNAN CORTES, situat al Clot, entre Gran Via i Meridiana. També destaca la figura d´un altre conqueridor , en aquest cas va ocupar i reprimir Mèxic. Els mexicans expliquen (amb dades a les mans) que després de l´arribada d´Hernan Cortés a Mèxic la població es va reduir en un 70 % en només 80 anys.

CARRER VIRREI AMAT, situat al Guinardó, entre Fabra i Puig i Felip II. Aquest personatge va ser un militar que va participar en les campanyes d´Àfrica i Itàlia en nom de la Corona espanyola, va ser Virrei del Perú i President de l´Audiència de Lima. La documentació de l´època parla d´una persona molt dura amb els nadius i força repressora, ordenant fusellaments quan li semblava.

CARRER CARDENAL CISNEROS, situat al bari de Sant Andreu, al costat de la Meridiana. Aquest és un dels casos més sonats, dedicar el carrer a un Cardenal i polític castellà, confessor de la reina Isabel de Castella no té gaire sentit, però cal saber que va obtenir dels reis catòlics una ordre per poder obligar als mudejars del Regne de Castella a convertir-se obligatoriament al catolicisme, hi va haver l´aixecament de Las Alpujarras i una forta repressió ordenada per aquest personatge. Però va continuar intervenint en política i va impulsar una política de conquesta al nord d´Àfrica i la creació de la Inquisició, tribunal eclesiàstic altament racista i repressor. No entenem com no se li ha acudit a ningú canviar aquest nom, que a més no hi té res a veure amb la ciutat de Barcelona.

No acabariem, i no hem esmentat casos com el del carrer González Tablas, Carles I, General Castaños, Méndez Núñez (heroi espanyol, després de bombardejar dues ciutats americanes), Ruiz de Alda …Personatges que, a més a més de ser repressors, feixistes o racistes, no hi tenen a veure gairebé res amb Catalunya ni amb Barcelona.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) volem destacar també el cas de NAVAS DE TOLOSA, com un cas flagrant de substitució de la nostra història per l´aliena.
NAVAS DE TOLOSA, situat a l´Eixample, talla la Meridiana i té una parada de metro amb el seu nom. Cal recordar que la batalla de las Navas de Tolosa no hi té res a veure amb Catalunya ni amb la ciutat de Barcelona, tot i que és una gloria espanyola. És una batalla guanyada pels creuats de la Corona de Castella i de Lleó, dirigida pel rei castellà-lleonès Alfonso VIII contra els almohades i va frenar el seu avenç l´any 1212, prop de Sierra Morena. Alfonso VIII havia aconseguit que el Papa Innocenci III proclamès una creuada per tota Europa contra els musulmans.

Se li acudiria a algú posar el nom d´una batalla guanyada pels catalans al S. XIII a un carrer de Madrid ¿ I si aquesta batalla representa una creuada religiosa encara és més inversemblant.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) continuem denunciant que els Ciudadanos utilitzen la bona fe de la població i la prudència dels polítics (ja sabem que la prudència està fent traïdors a molts) per capgirar i substituïr la nostra història i per això esperem tenir representació a l´Ajuntament de Barcelona perquè no continuïn amagant la nostra identitat.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem per defensar els punts bàsics del nostre programa (el microurbanisme, aturar les requalificacions, l´especulació i les subcontractacions, plans d´ocupació pels sectors desafavorits, suport a les escoles bressol i escoles públiques, al comerç tradicional i als mercats, suport al referèndum per l´autodeterminació ), i a més a més no ens deixarem enganyar pels lerrouxistes espanyolistes ni pel provincianisme espanyol i continuarem defensant la identitat d´aquesta ciutat.