divendres, 18 de maig del 2007

L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedant sense arguments

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ ( BXA ) SÍ QUE TENIM ARGUMENTS, UN N'ÉS LA INDEPENDÈNCIA.

El partit lerrouxista Ciutadans-Ciudadanos repeteix fins al cansament els arguments de sempre. Aquesta setmana a Barcelona repetien l'argument del bilingüisme i el dret de les famílies a decidir la llengua que s'ha d'utilitzar a les escoles bressol. La manca d'arguments d'aquests personatges és patètic.

L'únic argument és repetir fins al cansament l'atac directe contra els pocs avenços que ha aconseguit fer aquest país en la recuperació lingüística i en l'ensenyament. No tenen cap projecte, no s'estimen el país i només argumenten contra dels catalans. Parlen i parlen contra el nacionalisme, però només si és nacionalisme català, ells continuen defensant un nacionalisme espanyol lerrouxista, pretesament progre i intel·lectual i l'únic que uneix als seus membres és l'espanyolisme visceral i un anticatalanisme malaltís, ple d'autoodi.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BXA) treballarem des de l'Ajuntament de Barcelona per no donar més arguments a aquests personatges malaltissos, reforçarem la xarxa pública de les escoles bressol municipals, i treballarem per una escola pública i catalana.

Aquest anticatalanisme malaltís vé de lluny, i enllaça amb els intents de bastir un espanyolisme anticatalà dins del Principat de Catalunya, el primer intent es va fer el 1981amb l'aparició del Manifiesto de los 2.300 , aquest manifest anava contra la suposada discriminació lingüística que patia el castellà (ni més ni menys que el castellà, una llengua totalment privilegiada als Països Catalans). Tots sabem que un dels promotors del manifest era el conegut anticatalanista i habitual de la COPE, Federico Jiménez Losantos, que va ser segrestat poc després per un escamot de Terra Lliure.

No s'havien inventat res de nou, el pensament i la dèria anticatalanista vé de lluny, abans de la Dictadura de Primo de Rivera, aquest mateix dictador (aleshores capità general espanyol a Catalunya) deia textualment que "de los males patrios que más demandan urgente y severo remedio es el sentimiento, propaganda y actuación separatista". En aquell moment hi havia una veritable crisi a les exportacions, enfrontaments armats entre patrons i obrers, crisi de la monarquia i empobriment de la pagesia i classes mitjanes, però per a ells el mal més gran era l'independentisme, aquest és el seu únic argument malaltís.

Poc després Jaime Mariscal de Gante justificava les dictadures espanyoles "porque llevan la bandera de España y el idioma español a Cataluña". Això es diu aplicar la força sobre les colònies internes (que som sinó els catalans o els bascos?). Els mateixos arguments de persecució del castellà que utilitza ara Ciudadanos. I això va costar als catalans dues dictadures brutals gairebé seguides (Primo de Rivera 1923-30 i Franco 1939-75).

Els Ciudadanos segueixen la mateixa estratègia feixista de totes les dictadures espanyoles (la llengua, l'ensenyament, els símbols, la senyera, l'església catalanista, les entitats, fet i fet tot el que suposi catalanitat). L'atac contra la llengua comença el 1981 i contra l'ensenyament poc després, ara estem a l'etapa de l'atac contra els símbols, fa dos anys van voler desacreditar els fets de l'Onze de Setembre, aquest any proposaven de treure l'Onze de Setembre i passar la diada a Sant Jordi com a patró.La hipocresia és el seu únic argument. No tenen els espanyols un patró (Santiago Apóstol) i una diada (12 d'octubre que ells en diuen La Hispanidad) perquè nosaltres no n'hem de tenir?

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem des de l'Ajuntament de Barcelona perquè Barcelona sigui la capital del país i exerceixi realment de capital catalana i aplicarem la pedagogia necessària per tal que els barcelonins i els catalans sapiguem realment el significat de la nostra història i els nostres símbols. La recuperació de la memòria històrica de Barcelona i dels Països Catalans és necessària per evitar les manipulacions interessades d'aquest fals populisme progre i espanyolista. BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ, actuarem amb dignitat i posarem fre en aquesta manipulació.

La hipocresia dels Ciudadanos creix cada dia, només cal mirar què prediquen a Catalunya (bilingüisme) i què prediquen a Alacant (el català és un dialecte regional), realment és el que pensen, que no siguin hipòcrites allò que volen és enfrontar valencians amb catalans, trencar la unitat de la llengua i si poden enfonsar-la millor, perquè, per a ells, l'única nació és Espanya i ha de tenir una sola llengua, el seu feixisme és patent.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) des de l'Ajuntament de Barcelona, promourem tots els contactes necessaris per l'apropament amb les ciutats valencianes, illenques, de la Franja, de la Catalunya del Nord i amb l'Alguer i Andorra. No volem enfrontaments amb les altres ciutats amb les quals compartim un llegat cultural i lingüístic comú. BxA promourem totes les activitats culturals conjuntes que puguem amb aquestes ciutats, tot i acceptant que amb algunes ciutats ho tindrem difícil (especialment amb les valencianes on hi té majoria absoluta el PP), esperem que els valencians reaccionin i no els renovin aquestes majories absolutes.

A part d'aquesta dèria per la llengua catalana, aquests darrers anys, els Ciudadanos, han intentat apropar al PSC els seus postulats, i han intentat que el PSC s'emmarqui cada vegada més com un partit que defensa la immigració amb discurs espanyolista. Però el lerrouxisme (excepte alguns casos particulars) no s'ha imposat a la direcció del PSC, des d'aleshores les crítiques i tensions entre el PSC i el PSOE han augmentat i no és casualitat. Tampoc és casualitat que Alfonso Guerra (exvicepresident espanyol amb el PSOE) hagués fet una trucada a la seu del PSC i una altra al seu amic De Carreras, per felicitar-los després de les eleccions autonòmiques de l'1 de novembre.

Un altre aspecte de la seva hipocresia va ser que, com no es van moure amb tranquil·litat dins de cap partit (excepte el PP, cal recordar que l'actual parlamentari Albert Rivera era de l'òrbita del PP), es van haver d'inventar el Foro Babel, la Asociación por la Tolerancia i la Asociación de Profesores por el Bilingüismo (que van estar bastions clars de l'espanyolisme des de primera hora). Un dels principals espanyolistes d'aquestes associacions era Antonio Robles (ara dirigent dels Ciudadanos).

El periodista Albert Balanzà al seu llibre Boadella & Cia (Ara Llibres) ens recordava que Antonio Robles va ser l'autor del llibre de referència dels babelians i ciutadans: Extranjeros en su propio país. Per tal que ells no se sentin estrangers al seu propi país, cal la independència dels Països Catalans, així podran sentirse estrangers de veritat i amb totes les conseqüències.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ ( BxA) treballarem des de l'Ajuntament de Barcelona per l'autodeterminació, per fer possible un referèndum que ens porti cap a la INDEPENDÈNCIA, cada cop ho veiem més necessari.

El 1977 Robles ja havia constituït una formació que es deia España Mestiza (com veiem sempre Espanya a la ment) que després es va convertir en España Constitución de Ciudadanos ( com sempre Espanya i la Constitució, la ciutadania és el concepte necessari per captar adeptes).
Robles durant molts anys, ha estat columnista de Libertad Digital el diari que dirigeix Jiménez Losantos (sempre la mateixa gent, espanyolista).

A més a més, Robles, recentment va estar en el naixement da la nova sigla Iniciativa No Nacionalista. Aquesta sigla no tenia cap més funció que ser el recanvi per si la de Ciudadanos no hagués funcionat a les eleccions passades al Parlament de Catalunya, però els va funcionar (amb un gran suport mediàtic d'El Mundo i la premsa de Madrid i un bon suport econòmic) i ara la darrera sigla està hibernada per quan calgui.

Un altre de les persones claus en la formació dels Ciudadanos va ser Félix Pérez Romera, antropòleg que havia militat a la CNT, cofundador de la Asociación por la Tolerancia i que va passar per l'espanyolista Izquierda Solidaria, el Foro Babel i finalment als Ciudadanos.

També en aquesta línia podem trobar un altre destacat, Francesc de Carreras, també cap visible del Foro Babel i ara també dels Ciudadanos.

Sembla que estiguin tallats pel mateix patró, fa 25 anys (des del manifest) que militen al mateix espai o van coincidint la mateixa gent.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem des de l'Ajuntament de Barcelona perquè hi hagi transparència informativa sobre aquests grupuscles espanyolistes i BxA critica obertament el tracte de favor que els Ciudadanos reben d'alguns mitjans de comunicació (molts d'ells premsa gratuïta) on es fan enquestes i quadres dels partits que es presenten a les eleccions i sovint n'hi ha 6.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ ( BxA) no estem d'acord amb aquest tall discriminatori entre els que tenen representació i els que no la tenen (tots ens presentem a les mateixes eleccions), però encara menys estem d'acord i DENUNCIEM aquest tracte de favor incloent als Ciudadanos en aquestes enquestes i aquests quadres de valoració junt als que tenen representació institucional. Ciudadanos no tenen ni han tingut mai cap regidor a Catalunya, i tampoc a Barcelona i aquestes eleccions són municipals.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ ( BxA) entenem que alguns vulguin tenir als Ciudadanos al seu ajuntament, però BxA lluitarà per la transparència i contra aquests tractes de favor en algunes candidatures.

D'altra banda, l'actitud del PP envers els Ciudadanos és, com sempre, carregada de cinisme, a causa de la seva manca de creixement a Catalunya, el PP pensa que és bo que creixin els Ciudadanos perquè així potser desgastaran al PSC.

La revista El Triangle explicava en un article que el maig de 2004, van sopar Francesc de Carreras, Ivan Tubau, Félix Ovejero, Ferran Toutain, Xavier Pericay, Teresa Giménez Barbat, Albert Boadella i Arcadi Espada, i en aquell sopar es van posar les bases per a un futur partit, només calia coincidir amb els sectors més reaccionaris i espanyolistes de Robles i Félix Romera per concretar els Ciudadanos.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) ens volem deixar d'hipocresies i bon rotllo, no podem ser obervadors passius d'una gent que volen l'enfonsament de la identitat catalana perquè només pensen en Espanya i això els és incompatible amb Catalunya.

BARCELONA PER L'AUTODETRMINACIÓ (BxA) som clars, el bilingüisme no existeix, tots som monolingües i a més a més hi ha moltes persones que coneixen altres llengües i poden parlar-les i utilitzar-les, però això no és bilingüisme, això és conèixer llengües. És trist que ens hagin de donar lliçons de quelcom que no existeix (el bilingüisme) persones que vénen d'una cultura que moltes vegades ha negat l'existència d'altres llengües.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BXA) som clars, quan l'espanyolisme reaccionari pot, utilitza la força (sempre ho ha fet), però quan no pot perquè el context no li permet (com als anys 30 o ara mateix) utilitza el lerrouxisme i s'embolcalla de fals progressisme, per fer un discurs que volen dirigir cap als barris i ciutats més empapades d'immigració procedent de terres espanyoles, però aquest espanyolisme oportunista i hipòcrita no li va funcionar a Lerroux a Catalunya i tampoc els ha de funcionar ara als Ciudadanos.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ ( BxA) no hem fet mai distincions entre catalans d'origen i nouvinguts, valorem molt positivament que els Ciudadanos i el PP tinguin tantes dificultats per penetrar als barris d'immigració dels anys 60 i que l'anticatalanisme que traspuen no arreli.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem des de l'Ajuntament de Barcelona perquè els barris d'immigració dels anys 60 tinguin els mateixos serveis que els altres i que tinguin el mateix sentit de pertinença que ara tenen.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) som clars, els Ciudadanos poden dir el que vulguin sobre la discriminació del castellà, però la realitat és que l'espanyolisme ha estat l'únic que ens ha discriminat a nosaltres durant segles, ens ha reprimit i ha fusellat als nostres dirigents (sense ni tan sols tenir judicis justos) i això ho han fet sempre que han tingut ocasió (dictadures, setamana tràgica, etc).

Siguem clars, han aconseguit que els mitjans de comunicació que els van al darrera (El Mundo, ABC, la COPE, Antena 3 …) i els que no els van al darrera, des de fa anys parlin de nacionalistes (especialment si som catalans o bascos, que sempre plorem demanant més diners a Madrid) i no nacionalistes (que són ells, objectius i carregats de virtuts, que intenten agafar la solució més justa per a les comunitats). Hem de superar aquest vocabulari-trampa, els independentistes hem de parlar clarament d'independència i BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) hem de tenir representació a Barcelona.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) ens proposem com a prioritat treballar des de l'Ajuntament de Barcelona per la recuperació del patrimoni ciutadà que encara està a mans dels ministeris de l'Estat o de l'exèrcit espanyol (des de Montjuïc fins al patrimoni sindical).

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) ens proposem com a prioritari treballar per tenir competències plenes (mentre no arribem a la independència) en els afers de la nostra ciutat o que l'afectin directament (aeroport, transports de rodalies i port, especialment).

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem per fer realitat aquestes opcions i perquè la solució més clara és la independència del nostre país.

No podem continuar amb aquesta imatge patètica que tenen dels catalans a Espanya, de pidolaires que sempre anem a demanar diners a Madrid i a més a més som insolidaris perquè no volem que part dels nostres diners es quedi allà i no els volem donar ni l'aigua de l'Ebre. Aquesta imatge no pot continuar perquè ens fa mal a tots i fa mal a la relació futura que puguem tenir amb els nostres veïns. Però especialment no volem que Catalunya continuï essent una arma que llença el PP contra el PSOE, no hi tenim res a veure en aquesta disputa.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem per avançar en la independència, així qualsevol espanyol pot rebre les classes en castellà (espanyol) quan vulgui. Quan siguem independents s'han acabat els problemes lingüístics, tenen tot el dret de rebre les classes en espanyol, en una escola espanyola, igual que els francesos poden optar per anar a l'escola francesa o els alemanys a l'alemanya.

BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ (BxA) aposta pel treball diari i directe amb les persones d'aquesta ciutat (que s'ho mereix) i de la qual ens podem sentir orgullosos, sense cap distinció, i el treball més ampli a nivell de tota Catalunya per avançar en el dret de l'autodeterminació i en la INDEPENDÈNCIA, sense cap complexe, sense cap dependència i sense cap peatge.